pátek 3. dubna 2015

Použití bentonitového jílu na výživnou vlasovou masku

Chcete dopřát svým vlasům výživnou masku z přírodních surovin, zde je návod :)
Bentonitový jíl – Tento jíl je skvělým pohlcovačem jak nečistot, tak dalších látek, které vlasům neprospívají. Díky svému silně negativnímu náboji přitahuje těžké kovy, toxiny, škodlivé bakterie a pesticidy. Jako samotný je alkalický, je třeba tedy po něm provést „kondiciování“ vlasů (stačí jíl smíchat s jablečným octem nebo alespoň přidat na závěr oplach z jablečného octa). Pokud jíl rovnou smícháte s gelem z aloe vera, pH se vyrovná samo.
Jablečný ocet - Dokáže vlasům dodat lesk, zklidnit je a odstranit případné parazity. Klidně ho tedy používejte místo svého komerčního kondicionéru (stačí smíchat v hrnku jablečný ocet a vlažnou vodu v poměru 1:4 - 1 díl octa a 4 díly vody).
Aloe vera gel – významně posiluje vlasy a dodává jim výživu
Budeme potřebovat bentonitový jíl, jablečný ocet a gel z aloe vera (lze vynechat a nahradit jablečným octem)
Do misky dáme bentonitový jíl (používejte plastovou nebo skleněnou misku),.
POZOR nikdy nepoužívejte bentonitový jíl v kombinaci s kovovým nádobím, jelikož jíl kovy vstřebává.



Do misky dáme bentonitový jíl a postupně přidávejte jablečný ocet, dokud se jíl s octem nepromíchají. Poté přilijte gel z aloe vera, až dosáhnete konzistence jogurtu. Takto je směs připravená k nanášení na vlasy.







Směs jsem nanášela na vlhké vlasy rovnoměrně po celé délce. Poté nechám masku působit asi 20 až 25 minut. Jíl nesmí na vlasech vyschnout!












Nakonec stačí masku opláchnout teplou vodou. Užívejte si té vlasové nádhery!



Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

Designed ByBlogger Templates