pátek 17. dubna 2015

Zázračná potravina jménem jablečný ocet

Několikrát se již v mých receptech na vlasy, a celkově v souvislosti s no poo, vyskytl jablečný ocet. Je označován za super potravinu. A co to vlastně je?
Super potravina je taková potravina, které má mimořádný zdraví prospěšný účinek. Super potraviny obsahují vysoké množství různých vitamínů, minerálů, antioxidantů, enzymů či vlákniny. Je to tedy to nejlepší, co můžete svému tělu dopřát. Jablečný ocet si tedy nemusíte ve zředěné formě lít pouze na vlasy. Má spoustu dalších využití. Tak tedy ve zkratce.

1. Nejprve tedy připomeňte jablečný ocet jako balzám či kondicionér na vlasy. Dodává vlasům výživu a pomáhá od šedin. Nejpraktičtější je nalít pár lžic jablečného octa do lahvičky s rozprašovačem, dolít studenou vodou a klidně jednou za pár dní na vlasy nastříkat. Za pár dní uvidíte zlepšení.

2. Jablečný ocet jako pleťové tonikum. Opět zředíme pár lžic octa s vodou a nanášíme vatovým tampónkem na pleť. Skvělou vlastností octa je, že dokáže regulovat pH pokožky. Pomáhá i hojit jizvy po akné.

3. Pokud Vás trápí skvrny na zubech, potírejte je nezředěným jablečným octem. Poté jen vypláchněte pusu vodou.

4. Muži, ale i ženy, uvítají využití jablečného octa k ošetření pokožky po holení. Opět nařeďte ocet s vodu a nanášejte na oholenou pokožku.

5. Udržení rovnováhy těla. Již jsem psala, že jablečný ocet dokáže regulovat pH vaší pokožky. Ocet však dokáže nastavit rovnováhu těla i vnitřně. Lidé mívají často vyšší kyselou hladinu (nižší pH) a trpí větší únavou a sníženou imunitou. Pokud si dopřejete několik loků jablečného octa přes den, pomůžete tak přirozeně vyrovnat pH vašeho těla. 

6. Jablečný ocet jako detoxikační pomocník. Dle výzkumů pomáhá ocet detoxikaci jater a stimulaci kardiovaskulárního oběhu. 

7. Další výhodou jablečného octa je jeho schopnost pomoci rozpadu hlenů a čištění lymfatických uzlin. Ocet tak pomáhá například u ucpaných dutin redukcí hlenů. Předchází tak následkům alergie, jako je bolest hlavy či bolest v krku.

8. Jablečný ocet obsahuje velké množství enzymů a pomůže tak tělu v boji s kandidou. Kandida je kvasinka, která stojí za mnohými neblahými jevy našeho těla, jako je únava, špatná paměť, chuť na sladké a kvasinkové infekce.

9. Jablečný ocet také pomáhá domácím mazlíčkům v boji proti blechám - můžete opět připravit ředěný roztok, nastříkat ho na srst zvířete a rozetřít. 





Žádné komentáře:

Okomentovat

Oblíbené příspěvky

Designed ByBlogger Templates